Stop doing shit you HATE!

Jobber du med noe du egentlig ikke liker? Har du valgt en utdanning for å tilfredsstille noen andre? Ser du andre være offensive, mens du sitter igjen passivt? Her er noen steg som kan hjelpe deg et stykke på vei.

1. Finn ut hva som stopper deg
Har ikke nok tid, har ikke nok penger, er ikke god nok osv. kalles «mangel» på ressurs. Men er det egentlig hindringer? Jeg valgte å vri på det – heller bli «ressurssterk». Finne måter å finne ressursene på. Jeg sleit helt klart med dette til jeg forsto konseptet – for å kapre øya, må man brenne alle båtene. Når alternativene blir kuttet, og det er ingen vei tilbake, blir du tvunget til å gjennomføre det. Klar for steg 2!

2. Finn ut hvor du er i løypa, og hvor du kunne tenkt deg
Ok, så har du gjeld, greit du ligger litt bak, du har et barn som (selvfølgelig) MÅ prioriteres, du er «stucked» i en situasjon. Selv om alt det stemmer, er det ingen grunn til å overtale deg selv at situasjonen er verre. Spørsmålet er: Hvordan hadde det sett bedre ut? Her er noen få som har hjulpet meg: At jeg begynte i en jobb hvor jeg trivdes bedre. At jeg hadde en hverdag som var mer fleksibel. At jeg åpnet en butikk for meg selv, og slapp å jobbe under noen andre. Konkretiser det svaret og du er klar for steg 3.

3. Hva må til for å komme seg dit
Nå som du har svaret, handler det om å lukke gapet – fra der du er nå til der du kunne tenkt deg å være. Jeg ønsket å bli en bedre skuespiller men samtidig var jeg veldig usikker på meg selv. For å bli bedre, måtte jeg studere i Los Angeles noe som innebar at jeg måtte flytte hjem til mor og far, spare penger og reise. For andre kan det være å skaffe seg en ekstra jobb på KIWI, få et lån og starte opp for seg selv. Kanskje kan det bety at du må slutte på nåværende utdanning, og heller begynne som lærling i et selskap der du lærer mer. Kanskje det innebærer at du trapper ned 10 % fra det «trygge», og trapper opp på det «spennende».

Før du aner det så er du fullt i gang med det du VIL holde på med. Alternativet er å IKKE gjøre det – noe som medfører at du forblir «stuck».

4. Nå som du vet som må til – grind & hustle!
Ikke bruk tid på å snu 5 steiner for å grave dypt. Snu 5000, alt du trenger er 1 eller 2 som flytter deg i riktig retning – nemlig fremover! Jeg spiser min egen dritt når jeg skriver dette – altfor mange ganger har jeg brukt tid på å gå enda dypere, når jeg kunne gått breiere.

5. Når du vinner..
Når du vinner.. så er det viktig å dele med andre sa mor. Jeg tror det gjør noe med prosessen. Å strekke ut en arm og hjelpe andre. Prosessen blir både gøy men også givende.

Lov meg at du slutter å gjøre ting du egentlig ikke vil, og heller bruker mer tid på å gjøre det du vil.

Jeg heier på deg!
GhopiPrabaharan-signature